Aktuellt Projekt

Namn: Magnusson Petfood [..]
Anläggning: Hundmatslinje
Plats: Bro
Slutkund: Magnusson Petfood

Beskrivning
Magnusson Petfood är en svensk hundmatsproducent som tävlar med stora internationella företag. Dess affärsmodell går ut på att tillverka ugnsbakad hundmat, användande enbart svenska ingredienser, ekologisk hundmat och hundbiscuits. Man använder enbart färskt kött och inget köttmjöl.

ISIS arbete
ISIS anlitades för att bygga om PLC:n som styr linjen. Dessutom valdes Citect SCADA för att styra och övervaka processen. PLC består av en S7-1511-1-PN med en expansionsrack. Kunden valde Citect som SCADA för att övervaka produktionslinjen.

Kännetecken
Styrsystemet för produktionslinjen bestod av en PLC SIMATIC S5-110A och ett antal externa timrar och pulsräknare. Det fanns inget övervakningssystem eller HMI. PLC:n var från 1983 och fungerade utan problem, men på grund av behov av omprogrammering och att nya funktioner behövde läggas till blev en uppgradering nödvändig. Dessutom behövdes en speciell PG för att programmera den gamla PLC:n. Dessutom började det bli svårt att anskaffa reservdelar.

Fler projekt

Water Treatment Plant

SFI, beläget i Malaysias delstat Sabah på Borneos västkust, är den första och fortfarande största pappers- och massafabriken i Malaysia. Företaget ingick tidigare i koncernen Lion Forest Industries [..]

Tankstation för koldioxid

AGA tillverkar och marknadsför gaser för alla ändamål. Man levererar bl.a. koldioxid till kylaggregaten i distributionslastbilar för livsmedel. Denna innovativa användning av koldioxid har många för [..]

L76

Linje L76 är en glödgningslinje vid Outokumpu Stainless AB i Avesta.
Svetsmaskinen som skarvar ihop inkommande band med utgående band vid inloppet i linjen byggdes om år 2004.
ISIS enga [..]

 

Tidigare projekt

Projekt Plats
Water Treatment Plant [..] Sipitang 
Tankstation för koldioxid [..] Lidingö 
L76 [..] Avesta 
Målningslinjen [..] Luleå 
Värmebehandlingen [..] Söderfors 
Fatlinje [..] Västerhaninge 

ISIS Industriell styrteknik
Tel: +46 (8) 544 407 70
E-mail: info@isis.se
ISIS Industriell Styrteknik AB